Municipalitatea Giurgiu, partenera in patru proiecte depuse spre finantare prin Programul START Danube Region Project Fund

Municipalitatea Giurgiu, partenera in patru proiecte depuse spre finantare prin Programul START Danube Region Project Fund

Primăria Municipiului Giurgiu este partener alături de alte instituţii şi asociaţii în cadrul unor proiecte depuse spre finanţare prin Programul START Danube Region Project Fund.
Programului START este coordonat în cadrul Ariei Prioritare 10 – Capacitate instituţională a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) şi se adresează în special instituţiilor de dimensiuni mici şi organizaţiilor societăţii civile. Programul va oferi sprijin pentru pregătirea şi promovarea de proiecte cu relevanţă pentru regiunea Dunării, respectiv proiecte în care se abordează probleme din cel puţin o Arie Prioritară SUERD şi care sunt iniţiate cu parteneri din două state SUERD.
Unul din proiectele în care Primăria Giurgiu este partener este „BGROSE – Parteneriat în scopul prevenirii riscurilor la inundaţii”. Pentru depunerea proiectului, în luna septembrie a fost aprobată asocierea între Municipiul Giurgiu şi Institutul pentru Politici Publice. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 10 luni, având parteneri din România, Bulgaria şi Serbia (Center for Economic Development din Sofia, asociat cu Primăria Ruse, Institutul Naţional de Dezvoltare, asociat cu Primăria din Veliko Gradiste).
Activităţile principale ale proiectului vizează realizarea la nivelul fiecărei ţări a unui studiu privind sistemul instituţional care răspunde situaţiilor de urgenţă, lansarea şi discutarea rezultatelor documentărilor naţionale în cadrul unei conferinţe internaţionale regionale, precum şi finalizarea şi diseminarea către toţi factorii relevanţi din domeniul studiului a raportului comparat privind sistemele instituţionale de răspuns la situaţii de urgenţă în zona Dunării.
Proiectul Twin Spin – mici centre regionale pentru inovare şi cultură are ca scop întărirea cooperării la nivel regional între actorii locali din domeniul cultural şi nu numai, în special din oraşele dunărene mici. Proiectul urmăreşte identificarea moştenirii culturale şi creşterea gradului de conştientizare privind importanţa acestei moşteniri cu potenţial rol de dezvoltare turistică şi economică. Un alt obiectiv al proiectului este să dezvolte parteneriate strategice pe termen lung între diferiţi actori, să pună în valoare moştenirea culturală a oraşelor mici din regiunile dunărene şi să le promoveze la nivel dunărean. Grupul ţintă îl constituie ONG-uri, mediul academic, mediul de afaceri local, municipalităţi, instituţii locale, cetăţeni, în special tineri şi studenţi. Proiectul a fost depus în parteneriat cu Primăria Ruse, Agenţia de Dezvoltare Regională din Dubrovnik din Croaţia şi Primăria Ellwangen din Germania.
Municipalitatea este partener în cadrul unui alt proiect pe programul START – „Laser Valey – Bucureşti-Măgurele-Giurgiu-Ruse, pe care Magurele High Tech Cluster (MHTC) l-a depus spre finanţare în vederea lansării zonei de dezvoltare Bucureşti – Măgurele – Giurgiu – Ruse. Astfel, firmele din municipiu vor putea beneficia de tehnologiile pe care le deţin institutele membre şi vor putea colabora eficient cu IMM-urile inovative din cadrul organizaţiei.
Toate aceste trei proiecte au trecut de prima etapă de evaluare, cea a eligibilităţii, şi se află în următoarea etapă de evaluare.
De asemenea, municipalitatea a semnat cu Ruse un memorandum de înţelegere pentru înfiinţarea de centre regionale pentru managementul integrat al teritoriului şi al riscului, ca un prim pas între viitoarele reţele de centre regionale în cadrul Strategiei Dunării. Proiectul este depus în parteneriat de primăriile Giurgiu, Ruse şi Ellwangen, Agenţia pentru Dezvoltare Durabilă şi Integrare Europeana din Bulgaria şi Agenţia Austriacă de Mediu. Scopul proiectului este să coreleze bazele de date privitoare la aspectele teritoriale şi de management al teritoriului şi să contribuie la întărirea capacităţii de management al riscului (cutremure, alunecări de teren).

Ultima modificare: 03.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 1 Decembrie – o sarbatoare reusita gratie eforturilor a sute de oameni

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.